Alert-Incassodiensten-Blog-Informatie-Kennisbank-Incassobureau-Alphen aan den Rijn-4

Wie betaalt de incassokosten?

Wanneer een incassobureau werkzaamheden verricht, worden voor deze werkzaamheden incassokosten berekend. Maar wie moet deze kosten betalen?

De incassokosten zullen op de wanbetaler worden verhaald.

In eerste instantie zullen de incassokosten voor rekening komen van degene die het incassobureau inschakelt. Echter heeft de wet bepaald (artikel 6:96 lid 2 onder b en c BW), dat deze incassokosten bij de wanbetaler in rekening mogen worden gebracht wanneer de factuur onterecht niet is betaald door de debiteur.

Er is één belangrijke eis voordat u een incassobureau inschakelt

De enige eis die de wet stelt aan het inschakelen van een incassobureau is dat u een laatste aanmaning/ingebrekestelling aan uw wanbetaler stuurt (advies: aangetekend en per mail).

Hierbij dient u rekening te houden met een betaaltermijn van minimaal 14 dagen bij particulieren na ontvangst brief/mail. Voor B2B kunt u zelf uw betaaltermijn bepalen van uw laatste aanmaning.

U dient in uw brief te vermelden, dat indien uw debiteur niet tot betaling overgaat binnen het door u gestelde termijn, de vordering uit handen wordt gegeven en alle kosten worden verhaald.

De incassokosten zullen op de wanbetaler worden verhaald.


© Alert Incassodiensten | Incasseren is een vak

Geplaatst in Incasso, Juridisch, Vraag & Antwoord, Zakelijk en getagd met , .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *