In eerste instantie is er geen maximaal bedrag voor het starten van een incasso via een incassobureau. Echter zijn er een aantal zaken, die meespelen in de aanpak van een vordering.

Wanneer de vordering wordt betwist en deze betwisting is inhoudelijk zeer complex, is de kans groot dat vroeg of laat de bijstand van een advocaat nodig is. Afhankelijk van de hoogte van de vordering, is het wellicht aan te raden direct een advocaat in te schakelen.

Wanneer u een abonnement heeft bij Alert Incassodiensten kunt u altijd een poging wagen het voortraject alsnog te doorlopen via Alert Incassodiensten, aangezien dit voor u verder geen kosten met zich meebrengt. Er is altijd een kans dat er door middel van bemiddeling alsnog een oplossing kan worden gevonden. Bij complexe vorderingen is er altijd een kans dat uiteindelijk de bijstand van een advocaat noodzakelijk is. In hoeverre dit relevant is, is afhankelijk van het bedrag van de vordering.

Wanneer u een gerechtelijke procedure wil staren, is de hoogte van het bedrag bepalend of de zaak bij de kantonrechter of bij de rechtbank wordt gevoerd. Bij de kantonrechter kan Alert Incassodiensten het proces vertegenwoordigen, bij de rechtbank is de bijstand van een advocaat verplicht. Zaken vanaf € 25.000,- dienen altijd bij de rechtbank ingediend te worden.

<- Terug naar Vraag & Antwoord