Particuliere verhuur

Particuliere verhuur


U bent een particuliere verhuurder. U verhuurt kamers of woonruimte aan huurders. Voor u is de huur een leuke aanvulling op uw maandinkomen, maar niet als er niet wordt betaald. Alert Incassodiensten helpt ook particuliere verhuurders.

De definitie van particuliere verhuur

We spreken over particuliere verhuur wanneer iemand een woning of woningen verhuurt zonder dat daar een wooncorporatie of woningbouw bij betrokken is.

Welke mogelijkheden zijn er?

Wanneer een huurder de huur niet betaalt, is dat zeer vervelend. Huurders worden door de wet goed beschermd, dus iemand zomaar op straat zetten gaat niet. Wanneer een huurder betalingsachterstanden heeft en niet tot betaling overgaat, heeft u te maken met een huurincasso.

Bij Alert Incassodiensten zullen we eerst de situatie in kaart brengen. Waarom betaalt de huurder niet? Welke redenen geeft hij/zij daarvoor? Zijn er bijvoorbeeld klachten of heeft de huurder geldproblemen? En verder, wat staat er in het huurcontract vermeld? Oftewel; we gaan kijken hoe sterk uw zaak is. Aan de hand van deze gegevens kunnen we, in overleg met u, de juiste actie ondernemen.

Particuliere-Incasso-Particuliere-Verhuur-Huurincasso

De risico’s van particulier verhuren

Het verhuren van woningen/kamers aan verhuurders is niet zonder risico. Op verschillende vlakken kunnen problemen ontstaan:

  • Een huurder die niet of niet op tijd betaalt.
  • Een huurder die (ernstige) schade veroorzaakt aan de woning
  • Een huurder zorgt voor overlast bij de andere huurders en/of buren.
  • Een huurder gebruikt de woning voor illegale zaken als het kweken van hennep.
  • Kosten en onderhoud van de woning wegen niet op tegen de opbrengsten van de verhuur.
  • Problemen bij de hypotheekverstrekker door verhuur van de woning
  • Problemen bij de verkoop van de woning doordat deze in verhuurde staat is.
  • Problemen met het huurcontract, waardoor onduidelijkheid is over bepaalde rechten en plichten van zowel verhuurder als huurder.

Wij staan voor u klaar

Particuliere verhuur vraagt dus om een goede voorbereiding. Het is belangrijk om de juiste papieren en toestemming te hebben om een woning te mogen verhuren. Eveneens is het juiste huurcontract van essentieel belang. Heeft u al woningen in de particuliere verhuur en is er een probleem met achterstallige huurbetalingen? Neem gerust contact met ons op.