Alert-Incassodiensten-Blog-Informatie-Kennisbank-Incassobureau-Alphen aan den Rijn-5

Kan het incassotraject tussentijds worden beëindigd?

Een incassotraject van Alert Incassodiensten bestaat uit twee delen: het voortraject (minnelijke fase) en de gerechtelijke procedure.

De kosten van Alert Incassodiensten tijdens het voortraject worden in eerste instantie verhaald op de debiteur. Dit zijn de buitengerechtelijke incassokosten. Het kan gebeuren dat het voortraject is doorlopen, maar de betaling helaas uitblijft. Wanneer u besluit geen gerechtelijke procedure te starten, sluiten wij het dossier zonder kosten.

Tijdens het voortraject
Wanneer u tijdens het voortraject besluit het incassotraject te beëindigen, ontvangt u de rekening van de buitengerechtelijke incassokosten. Alert Incassodiensten steekt tijd in uw dossier. Het dossier wordt opgemaakt, er worden brieven (aangetekend) verzonden en er vindt telefoonverkeer plaats. Er wordt hard gewerkt om uw vordering betaald te krijgen en wanneer u besluit het traject tussentijds te beëindigen, dienen deze kosten te worden betaald door de opdrachtgever.

Tijdens de gerechtelijke procedure
Na het voortraject ontvangt u een offerte voor de gerechtelijke procedure, waarbij u zelf kunt aangeven of u dat wilt doorzetten of niet. Geeft u uw akkoord, dan gaan wij met de dagvaarding aan de slag. Wanneer u, na akkoord te hebben gegeven, alsnog besluit het traject te stoppen, zijn daar kosten aan verbonden.

Uiteraard ontvangt u het voorschot (mocht deze al betaald zijn) van de zitting terug, minus de door ons gemaakte kosten.


© Alert Incassodiensten

Geplaatst in Incasso, Vraag & Antwoord, Zakelijk en getagd met , , , .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *