Alert-Incassodiensten-Blog-Vorderingen-Incasso-Openstaande-facturen-Alphen aan den Rijn

Gut Feeling of irrationele angst?

3 tips bij twijfel over het inschakelen van een incassobureau

Op onze website hebben we talloze informatieve artikelen, handige documenten & tips- en tricks wanneer uw klant niet betaalt. Dat is allemaal leuk en aardig, maar dit kan volledig van tafel worden geveegd door iets simpels als; gut feelings.

“Mijn klant gaat nimmer, never, nooit nooit nooit betalen”

We hebben het dan over het onderbuikgevoel dat uw klant te nimmer, never & nooit gaat betalen. Soms hebben klanten het letterlijk gezegd ‘Ja ik ben heel tevreden, nee ik ga niet betalen (ouch!), soms is er gewoonweg radiostilte.

Dan kunnen wij van Alert Incassodiensten met allerlei tips, tricks en informatie komen, maar als u het gevoel heeft dat de klant toch niet overgaat tot betaling, vallen die tips in het niets. Wanneer u een incassobureau inschakelt, terwijl u er eigenlijk niet achter staat en er niet in gelooft, begint een incassotraject al met 1-0 achterstand.

“Gut Feeling of irrationele angst?”

Terug naar gut feelings. We leven vandaag de dag in een maatschappij die roept: ‘luister altijd naar je gevoel’. Tot op zekere hoogte is daar niks mis mee. Intuïtie, onderbuik gevoel, er valt zeker iets voor te zeggen. Echter, soms lijkt het alsof ieder gevoel dat we hebben een teken van intuïtie is en we er naar moeten luisteren, maar soms is het lastig om intuïtie van angst & onzekerheid te onderscheiden.

Waarom voelt het zinloos om een incassobureau in te schakelen? Is dit gevoel gebaseerd op gedegen argumenten (bijvoorbeeld omdat u uit betrouwbare bron weet dat uw klant echt geen enkele rooie cent meer heeft) of is het gebaseerd op onzekerheid? Een naar & oncomfortabel gevoel, omdat u geen garantie krijgt of een vordering door een incassobureau wordt binnengehaald?

“Heb ik zekerheid dat ik mijn geld ontvang?”

Bij Alert Incassodiensten houden we van eerlijkheid. Want, zoals het spreekwoord mooi zegt ‘eerlijkheid duurt het langst’. Zeker nieuwe klanten stellen ons veelal de vraag of ze garantie hebben dat hun vordering wordt binnengehaald. Daar kunnen we heel helder over zijn: ‘nee, er is geen zekerheid dat wij uw vordering kunnen incasseren.’

Waarschijnlijk roept dat antwoord direct weerstand op om nu een incassobureau in te schakelen. Lees verder, misschien kunnen we u geruststellen.

Er is nooit 100% zekerheid dat wij uw vordering binnenhalen, maar de cijfers liegen niet. Het overgrote deel van de vorderingen halen wij succesvol binnen in het voortraject en nog een deel via een Gerechtelijke Procedure. In de meeste gevallen ontvangt u inderdaad uw geld.

Bent u nog niet geheel overtuigd? Wellicht helpen deze drie tips bij twijfel:

1. Maak een worst case scenario

Wat is het ergste dat er kan gebeuren wanneer u een incassobureau inschakelt?

Dat uw klant boos is dat u een incassobureau inschakelt?
Laten we eerlijk zijn, een niet-betalende klant is eigenlijk geen goede klant. Wat heeft u aan het leveren van goederen of het verrichten van diensten, wanneer u er geen geld voor ontvangt?

Dat het u uiteindelijk geen geld oplevert?
Doet u niets, dan weet u zeker dat u naar uw geld kunt fluiten.

Met een worst case scenario brengt u de twijfel en keuze in perspectief.

2. Maak een financieel plaatje

Met name als u bang bent dat het u veel geld kan gaan kosten, kan een financieel kostenplaatje u geruststellen. U kunt zien wat het u eventueel gaat kosten en dit inzicht kan helpen bij de keuze om over te gaan tot actie. Dit hoeft niet veel tijd te kosten.

Bij Alert Incassodiensten hebben we een korte tarievenlijst en daarnaast verschillende voorbeeldberekeningen, die in een oogopslag duidelijk maken wat het u oplevert en kost.

3. Leg uw twijfel voor aan het incassobureau

U bent echt niet de enigste die twijfelt of u er goed aan doet om een incassobureau in te schakelen. Soms helpt een gesprek over de mogelijk te nemen stappen en het overleggen van een plan  van aanpak, bij het wegnemen van deze twijfel. Bij Alert Incassodiensten zijn we helder over onze werkwijze en we staan u graag te woord voor overleg en incasso advies.


© Alert Incassodiensten | Incasseren is een vak

Geplaatst in Actueel, Algemeen, Incasso, Juridisch, Zakelijk en getagd met , , , .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *