Handige Documenten

Voorbeeldbrieven

Onze gratis voorbeeldbrieven bieden u de mogelijkheid eerst zelf actie te ondernemen voordat u de vordering uit handen geeft. Het is belangrijk dat de laatste brieven die u uw klant toestuurt, juridisch correct zijn en inhoudelijk de juiste zaken benoemen. Dat geeft u een sterke positie wanneer u de vordering uit handen geeft.

Betalingsherinnering

Wanneer de betalingstermijn is verlopen, kunt u een betalingsherinnering sturen. Wellicht is de klant uw factuur vergeten en een neutrale herinnering is in dat geval genoeg om de vordering betaald te krijgen. Alert Incassodiensten raadt aan om niet meer dan één betalingsherinnering te sturen.

Wanneer er na de eerste betalingsherinnering geen reactie of betaling volgt, blijkt uit de praktijk dat een tweede herinneringsbrief een nog lagere succeskans heeft. In dat geval kunt u beter een laatste aanmaning (laten) sturen.

Laatste aanmaning

De laatste aanmaning is een brief die uw klant de laatste kans geeft om zonder incassokosten en wettelijke rente de vordering alsnog te betalen. Dit is een brief die u, naar aanleiding van de voorbeeldbrief, zelf op kunt stellen.

Voor een hogere slagingskans op een vlotte betaling kunt u de laatste aanmaning ook door Alert Incassodiensten laten versturen

>> informatie pre incasso.


Stappenplan Incasso

Een infographic voor eerste hulp bij incasso. Een 4-delig stappenplan voor het omgaan met onbetaalde facturen.

Incassobrief Checklist

Heeft u een incassobrief ontvangen en twijfelt u over de echtheid? Of wellicht bent u door ons aangeschreven en wilt u de incassobrief controleren? Deze checklist geeft aan waarop u moet letten.