Wat is een goed uurtarief voor zzp’ers?

Een lastige vraag zonder kant-en-klaar antwoord. Als we kijken naar de gemiddelde cijfers, zien we dat het gemiddelde uurtarief van zzp’ers tussen de € 45,- en € 60,- per uur ligt. Echter zijn er beroepen, die lagere uurtarieven in rekening brengen en beroepen die hogere tarieven handhaven.

Lees verder

Bestuursrecht-Alert-Incassodiensten-Juridische-Vragen

Wat is Bestuursrecht?

Het bestuursrecht wordt ook wel administratief recht genoemd. Het is het recht dat zich bezighoudt met geschillen over besluiten van overheidsorganen. Met ‘de overheid’ kan de gemeente, de provincie, de rijksoverheid of een waterschap worden bedoeld. De geschillen kunnen zich zowel tussen burgers en bestuursorganen als tussen bestuursorganen onderling afspelen.

Lees verder

Webshop-Branche-Incasso-Openstaande-Facturen

Een webshop beginnen | Juridische aspecten

De grote ‘waarom’

De eerste vraag bij het starten van een webshop is; waarom? Waarom wilt u een webshop beginnen? Is het gebaseerd op een passie of wilt u simpelweg een baan in loondienst kunnen ruilen voor het eigen ondernemerschap? En daarbij, wat wilt u gaan verkopen? In Nederland alleen al bestaan er ruim 60.000 webwinkels, waarvan sommige branches overvol zijn (denk aan sieraden, kleding en woonaccessoires).

Lees verder

Incasso-Fotografie-Branche-Openstaande Facturen-Incassobureau-Inschakelen

Praktijksituaties binnen de Fotografie Branche

De fotografiebranche is een creatieve branche met diverse specialismen. Er kunnen zich verschillende situaties voordoen, waarbij u als fotograaf te maken krijgt met incassorecht. In deze blog schetsen we een aantal situaties aan de hand van praktijkvoorbeelden. Inclusief onze visie en tips!

Lees verder

Horeca Branche Incassorecht Alert Incassodiensten

Incassorecht: Horeca branche

In een notendop:
wat zijn belangrijke aandachtspunten binnen deze branche met het oog op incassorecht:

  • Zorg voor goede Algemene Voorwaarden;
  • Zorg voor een goede administratie & geef taken uit handen indien nodig;
  • Zorg voor een goede klachtenregeling/klachtenprocedure;
  • Zorg voor schriftelijk akkoord bij aanvulling op dienstverlening en/of bestellingen.

Lees verder

Financiele-Dienstverlening-Accountants-Verzekeringen-Pensioen-Boekhouders-Adviseurs-Incasso-Zaken

Incassokosten berekenen

Er zijn wettelijke bepalingen voor het berekenen van incassokosten en wettelijke rente. Een incassobureau mag nooit hogere incassokosten berekenen, dan wettelijk is bepaald. Met onze rekenmodule ziet u in één oogopslag hoeveel incassokosten uw debiteur dient te voldoen.

Lees verder

Crediteuren-Debiteuren-Verschil-Incasso-Alert-Incassodiensten

Verschil crediteur en debiteur

De begrippen crediteur en debiteur worden met regelmaat door elkaar gehaald. Toch is het onderscheid tussen deze twee van groot belang. Wat is het verschil tussen crediteuren en debiteuren?Lees verder