Alert-Incassodiensten-Blog-Informatie-Kennisbank-Incassobureau-Alphen aan den Rijn-3

Wat is ‘No Cure No Pay’?

Definitie
Er zijn veel incassobureaus die werken op basis van ‘No Cure No Pay’. ‘No Cure No Pay’ betekent letterlijk vertaald; ‘geen oplossing, geen betaling’. Dat houdt in dat een klant pas hoeft te betalen, wanneer de vordering is binnengehaald.

Risico’s
Alleen betalen wanneer er resultaat is behaald, dat klinkt goed! Toch is het verstandig om niet blind te staren op ‘No Cure No Pay’. In het voortraject gaan arbeidsuren zitten, ook bij No Cure No Pay. Een medewerker van het incassobureau moet brieven opstellen en versturen. Voor incassobureaus ligt er een groot risico in ‘No Cure No Pay’, omdat ze geen garantie hebben te worden betaald voor hun werkzaamheden. Het is geen uitzondering dat om die reden de kosten en arbeidsuren zo laag mogelijk worden gehouden.

De eenvoudigste manier om kosten laag te houden is om de werkzaamheden en daarmee de arbeidsuren te beperken. Ze sturen een standaard incassobrief naar de debiteur, maar steken verder amper tijd in de zaak. Dit verlaagt voor u de slagingskans. Wellicht waren de gegevens niet correct, terwijl dat opgelost kon worden met een simpele KvK-check. Of misschien was de incassobrief bij de debiteur onderaan in de poststapel gekomen en kon dat met een simpel telefoontje vanuit het incassobureau onder de aandacht worden gebracht. Het kost meer werk, maar verhoogt wel de slagingskans.

Conclusie
Alleen betalen wanneer de vordering wordt binnengehaald door het incassobureau, dat is No Cure No Pay. Laat u niet alleen leiden door dit gegeven en check altijd de werkwijze van het incassobureau in kwestie. Lees ervaringen en bepaal aan de hand van meerdere factoren uw keuze.

Alert Incassodiensten werkt niet volledig op basis van No Cure No Pay, omdat deze werkwijze niet binnen onze bedrijfsmissie past. Wij willen alle facetten in een incassotraject kunnen inzetten om de slagingskans zo hoog mogelijk te houden. Alert Incassodiensten doet meer dan ‘alleen een briefje sturen’.


© Alert Incassodiensten

Geplaatst in Algemeen, Incasso, Juridisch, Vraag & Antwoord, Zakelijk en getagd met , , , , .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *