Alert-Incassodiensten-Blog-Informatie-Kennisbank-Incassobureau-Alphen aan den Rijn-4

Wat gebeurt er als mijn debiteur ondanks de incasso niet betaalt?

In het voortraject

Wanneer Alert Incassodiensten het incassotraject start, beginnen we met het voortraject. In het voortraject wordt de debiteur gesommeerd om de vordering te betalen. Sommatiebrieven, telefonisch contract, bemiddeling en eventueel verweer zijn allemaal handelingen die wij doen om te zorgen dat de vordering wordt betaald. In veel gevallen is deze aanpak effectief en wordt het bedrag binnengehaald.

Er is en blijft een kans dat uw debiteur, onlangs onze herhaaldelijke pogingen, niet tot betaling overgaat. Afhankelijk van het bedrag van de openstaande vordering, kan Alert Incassodiensten het traject vervolgen met een gerechtelijke procedure. Dit gebeurd alleen als u dit zelf wilt, u kunt er ook voor kiezen na het voortraject niet verder te gaan met de incassoprocedure. In dat geval wordt het dossier gesloten.

Bij een gerechtelijke procedure

Wanneer u kiest om wel verder te gaan met een gerechtelijke procedure, zal de zaak voor de kantonrechter worden gevoerd. Alert Incassodiensten vertegenwoordigd uw zaak bij de kantonrechter. Wanneer de kantonrechter met een uitspraak (vonnis) komt, houdt Alert Incassodiensten zicht op dit vonnis. Ook draagt Alert Incassodiensten zorg voor de eventuele betalingen die uw debiteur moet doen.

Mocht de debiteur ondank dit vonnis alsnog niet betalen, kan Alert Incassodiensten in samenwerking met haar deurwaarderskantoor-partner beslag laten leggen. Ook deze handelingen worden alleen uitgevoerd met uw toestemming.

Zo zijn er dus tal van mogelijkheden om het geld van uw vordering te incasseren.


© Alert Incassodiensten

Geplaatst in Algemeen, Incasso, Vraag & Antwoord, Zakelijk en getagd met , , , , , , .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *