Zakendoen-Alert Incassodiensten - Incassobureau Alphen aan den Rijn

Weet met wie u zaken doet – Kredietinformatie

Klanten zijn onmisbaar wanneer u een bedrijf heeft en zaken doet. Zij zijn immers de personen/bedrijven die de producten en/of diensten bij u afnemen. Ieder bedrijf heeft klanten nodig, maar wel klanten die hun factuur op tijd betalen. Toch blijkt uit cijfers dat slechts 25% maar checkt wie de klant in kwestie is en of deze wellicht een risico vormt op wanbetaling.

Wat is kredietinformatie?

Kredietinformatie is informatie over de financiële situatie van uw (potentiële) klant. Het is belangrijk dat u weet met wie u zaken doet. Soms kan een onderzoek vooraf, latere betalingsproblemen voorkomen.

Wat kunt u zelf doen?

Een eenvoudige actie die u zelf kunt doen is het screenen van potentiële klanten. Wanneer een nieuwe klant/bedrijf een product of dienst bij u afneemt, is het aan te raden even een snelle screening uit te voeren. Dit kunt u simpelweg doen door de bedrijfsnaam in Google in te typen en even te kijken of er geen gekke of zorgwekkende berichten naar voren komen.

Wat kunnen wij voor u doen – Kredietonderzoek

Wanneer u twijfelt over de kredietwaardigheid van een bedrijf, kunt u een juridisch bedrijf inschakelen. Die hebben toegang tot verschillende bronnen en databanken die inzicht geven in de financiële situatie van een bedrijf. Alert Incassodiensten kan dit voor u uitvoeren.

De voordelen van kredietonderzoek

Kredietonderzoek kan voorkomen dat u in situaties terecht komt, waarbij uw facturen niet worden betaald. Bij nieuwe klanten kan het helpen te bepalen of de klant in kwestie op factuur mag betalen of vooruit moet betalen. Uit cijfers blijkt dat ongeveer 1 op de 10 bedrijven een hoog tot zeer hoog risico vormen. Hoe fijn is het om dit van tevoren te weten, zodat u op gepaste wijze kunt handelen?

De nadelen van kredietonderzoek

Een eerste nadeel van kredietonderzoek is dat het geld kost. Zelf heeft u geen toegang tot de databases die juridische instanties wel hebben. De vergoedingen die voor een dergelijke dienst worden gevraagd, verschillen per bedrijf.

Een ander nadeel is dat niet alle gegevens altijd 100% accuraat zijn. De databases geven vaak een gerichte indicatie, maar er zijn gevallen dat informatie onbekend is of niet is bijgewerkt. Daardoor kunnen er nooit 100% garanties worden gegeven.

Kredietonderzoek wel of niet?

Zoals met alles heeft het doen van kredietonderzoek voor- en nadelen. Of een kredietonderzoek een goede keuze is, is afhankelijk van verschillende factoren.

De manier waarop kredietonderzoek toegepast kan worden binnen een bedrijfsstrategie verschilt van bedrijf tot bedrijf. Sommige bedrijven laten alle nieuwe klanten standaard screenen en voeren een kredietonderzoek uit op preventiebasis. Dat kan een optie zijn wanneer uw klantenaanloop beperkt is en de omzet per klant hoog. Heeft u veel (kleinere) klanten en een lage opzet per klant, dan kunt u alleen bij twijfel kredietonderzoek laten uitvoeren.

Kredietonderzoek kan ook aan bod komen gedurende het incassotraject. Op basis van kredietinformatie kan een actieplan worden bepaald voor het aanpakken van een debiteur.

Kredietonderzoek laten uitvoeren?

Bij Alert Incassodiensten helpen we u graag verder. Wij hebben verschillende onderzoeksmogelijkheden voor het verkrijgen van meer informatie.


© Alert Incassodiensten | Incasseren is een vak

Geplaatst in Actueel, Algemeen, Incasso, Zakelijk en getagd met , , , , , , .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *