Incasso-Praktijkverhalen-Succesverhalen-Alert Incassodiensten - Alphen aan den Rijn

Soms is een pré incassobrief al voldoende

Een verhaal uit de praktijk

Het versturen van pré incassobrieven is een vaste dienstverlening die wij voor onze klanten kunnen uitvoeren. We krijgen weleens de vraag in hoeverre een pré incassobrief effectief is. Het versturen van een pré incassobrief kan in veel gevallen zeker zinvol zijn.

Een vaste klant van ons is een ingenieursbedrijf die tekeningen, berekeningen en constructie advies op allerlei bouwprojecten loslaat. Ze worden ingehuurd voor de bouw en/of renovatie van bouwprojecten. Van grote bedrijventerreinen tot simpele woningen. Hun werk is zeer divers en hun klanten daardoor ook.

Wanneer ze voor een nieuwe klant of met een nieuwe opdracht aan de slag gaan, vragen ze altijd een voorschot. Wanneer de werkzaamheden zijn voltooid en het adviesrapport is overhandigd, wordt het laatste termijn van de offerte/opdracht gefactureerd. Vervolgens wordt de laatste factuur door een aantal klanten niet betaald.

Bij de meeste van hun klanten is het niet eens zozeer dat de klant in kwestie niet kan betalen, maar dat er geen prioriteit van wordt gemaakt. Ze zijn niet onder de indruk van een herinneringsmail of een telefoontje. Telefoontjes worden vaak beantwoord met betalingsbeloften, maar vervolgens blijft het stil.

In deze situaties is gebleken dat een pré incassobrief een goede vervolgstap is. Het zet net de juiste druk achter de openstaande facturen, die nodig is om de debiteur tot betaling te laten overgaan. Debiteuren zijn zich er echt wel van bewust dat, wanneer ze deze brief negeren, de stap naar een incassotraject zo is gezet.

Wanneer geldnood niet het dilemma is en er van een betwisting geen sprake is, heeft een pré incassobrief een hoge slagingskans.


© Alert Incassodiensten | Incasseren is een vak

Geplaatst in Actueel, Branche informatie, Incasso, Juridisch, Praktijkverhalen, Zakelijk en getagd met , , , , .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *